Ιδιώτης

2020

Ιδιωτικό Ιατρείο

Λειτουργία ιατρείου και Διευθύντρια Γ' ΩΡΛ Metropolitan GENERAL

ΕΣΥ

2003-2019

Νοσοκ. Ερυθρός Σταυρός

Ιατρός στην ΩΡΛ Κλινική. Αποχώρησε με τον βαθμό της Διευθύντριας

Μετεκπαίδευση

2000-2003

Νοσοκ. Ερυθρός Σταυρός

Ελεύθ. επαγγελματίας. Μετεκπαίδευση Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου

Ειδικότητα

2000

Ερυθρός Σταυρός, Παίδων

Τίτλος της ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας το 2000

Διδάκτωρ

1998

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγροτικό

1992-1993

Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Ολοκλήρωσε το αγροτικό («υπηρεσία υπαίθρου») στο Χειρουργικό Τμήμα

Αποφοίτηση

1991

Ιατρική Σχολή

Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοίτησε το 1991

Αποφοίτηση

1985

Βαρβάκειoς Σχολή

Αριστούχος απόφοιτη της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής (1979-1985)

Σταματία Βλάχου, MD, PhD

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1991

Ολοκλήρωσε το αγροτικό της («υπηρεσία υπαίθρου») στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου (1992-1993)

Είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1998) (Thesis.ekt.gr, didaktorika.gr)

Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας το 2000.

Από το 2000 έως το 2003 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλο το φάσμα της Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου.

Από το 2003 έως το 2019 εργάστηκε ως ιατρός του ΕΣΥ στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από όπου αποχώρησε με τον βαθμό της Διευθύντριας. Στο πλαίσιο των καθηκόντων της έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά, ιδιαίτερα σημαντικά όσον αφορά το πλήθος και το εύρος της διαφοροποίησής τους.

Από το 2020 είναι Διευθύντρια της Γ΄Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Κεφαλής και Τραχήλου στο θεραπευτήριο Metropolitan General.

Επίσης είναι συνεργάτιδα του θεραπευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, για παιδιατρικά περιστατικά.

Έχει μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός και Παραρρινίων, στην Ωτοχειρουργική, στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Στόματος και Λάρυγγα με χρήση laser, καθώς και στη Χειρουργική του Θυρεοειδούς.

Είναι Κάτοχος πτυχίου επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο «Εισαγωγή στη Νανοϊατρική» (2014-2015).

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια, συντονίστρια αλλά και με ελεύθερες ανακοινώσεις, σε μεγάλο αριθμό (άνω των 150) συνεδρίων όλου του φάσματος της ειδικότητάς της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει επίσης συμμετάσχει στη διοργάνωση μεγάλου αριθμού συνεδρίων, ως μέλος της οργανωτικής ή επιστημονικής επιτροπής (Συνέδρια, Εισηγήσεις).

Δραστηριοποιείται συστηματικά τα τελευταία 20 χρόνια στην εκπαίδευση ειδικευόμενων Ωτορινολαρυγγολόγων, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο (χειρουργική).

Διαθέτει 12 συμμετοχές ως εκπαιδεύτρια στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός -Παραρρινίων και την Ωτοχειρουργική, σε αντίστοιχα πρακτικά σεμινάρια (Αναλυτικά η εκπαιδευτική δραστηριότητα).

Συμμετείχε στην μετάφραση του Άτλαντα Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου των Lore & Medina, εκδ. Κωνσταντάρας, 2007.

Έχει στο ενεργητικό της 17 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά και 15 σε ελληνικά με περισσότερες από 100 αναφορές του ονόματός της στη βιβλιογραφία (Αναλυτικά όλες οι δημοσιεύσεις).

Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της χειρουργικής της ειδικότητας, με ειδικά ενδιαφέροντα τη Χειρουργική Ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου, τη Χειρουργική του Θυρεοειδούς Αδένα, την Ενδοσκοπική Ρινοχειρουργική και την Ωτοχειρουργική.

Είναι μέλος 10 ελληνικών και διεθνών εταιρειών, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογία, και μέλος του ΔΣ της ΩΡΛ Εταιρείας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου Αθηνών.

Η Σταματία Βλάχου έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 2500 επεμβάσεις, σε όλο το φάσμα της Χειρουργικής Ωτορινολαρυγγολογίας και Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου

  •  630 επεμβάσεις Ρινοχειρουργικής
  •  320 επεμβάσεις Ωτοχειρουργικής
  •  440 επεμβάσεις Χειρουργικής Λάρυγγος
  •  480 επεμβάσεις Χειρουργικής Τραχήλου
  •  600 επεμβάσεις σε άλλα αντικείμενα της Ωτορινολαρυγγολογίας